עם המדבקה של 42.2 על הרכב אין להתבלבל. זה לא תדר של תחנת הרדיו האהובה אלא המרחק בינם ובין פסגת האושר – סיום המרתון
אתם רואים אותם בפארקים, על המדרכות, או סתם ברחובות. הם שם בשרב, כמו גם בימות סגריר וסופה, בשעות שחרית מוקדמות וגם בערבים. אם רק הייתם יודעים מה לחפש, הייתם פוגשים אותם באותו מצב צבירה גם ברחובות פריז, שיקגו או מנהטן. הם תמיד נראים סובלים קצת, עם בגדים קצרים ומהודקים, מחוברים לכל מיני חוטים. ובכן, אלו הם "המרתוניסטים".
קשה להתעלם מהתופעה ההולכת וגוברת הזו במקומותינו: יותר ויותר אנשים ונשים, נורמטיבים לחלוטין יש לציין, רצים כל עוד נפשם בם, ואף מגדילים לעשות וטסים לשם כך הרחק מעבר לאוקיינוס. זו יכולה להיות מנהלת החשבונות במשרד, הבוס העסוק, החברה הקרייריסטית או המורה של הילד לפסנתר.
אם חשקה נפשכם להצטרף, לא להסתפק ב-10 ק"מ בלבד ולהיות הכי טובים גם בריצה, כלומר "להתאבד" על מרתון, הנה כמה דברים שכדאי לדעת.
מרתון, על שום מה?
מרתון היא ריצה בת 42.2 ק"מ. לא פחות. שמה, אגב, ניתן לה בעקבות האגדה על פידיפידס, שליח בצבא אתונה, אשר במלחמה בין פרס ויוון אי שם בשנת 490 לפנה"ס, רץ מהעיר מרתון ועד אתונה כדי להכריז על ניצחונה של יוון. יש המתווכחים על המרחק האמיתי בין שתי הערים, ויש המוסיפים כי פידיפידס האומלל נפל בסיום הריצה ומת. המשחקים האולימפיים, בכל מקרה, אימצו את הרעיון והוסיפו את ריצת המרתון כענף החל מאולימפיאדת אתונה בשנת 1896.
איך זה קרה?
הטרנד הזה הוא, כמובן, עולמי. והוא קשור כנראה לתובנות אליהן הגענו בשנים האחרונות בנוגע לבריאות, איכות חיים כמו גם לרצון להיראות ולהרגיש טוב. אנשים שומעים על כאלה שהצליחו ואומרים לעצמם 'אם הוא יכול – אז למה לא אני?' מנסים, ויודעי דבר אומרים שאם עושים זאת נכון גם מצליחים.

זמן? לא בהכרח
כדי לרוץ מרתון לא צריך הרבה זמן פנוי, בניגוד למה שרבים חושבים, כי אימון בתקופת השיא צפוי לכלול בין 6-8 שעות שבועיות. אבל בהחלט צריך משאבים נפשיים בלתי נדלים.
ההתחלה
אפשר להתחיל לבד, והאינטרנט מלא במידע הולם, אבל יש בכך סיכון מסוים לפציעות. ואם לא לבד, אז כל מה שצריך הוא לשאול קצת מסביב ולברר על אחת מעשרות המסגרות שיציעו לכם להצטרף.
כדאי רק לוודא שלא מדובר במישהו חובב כושר, אלא לחפש איש מקצוע שמבין בריצות למרחקים ארוכים. זו התמחות בפני עצמה. אם עושים זאת נכון, בתוך שנה מהרגע שהתחלתם להתאמן תוכלו להירשם למרתון.
לפני ההתחלה
אחד הסימנים לדעת שאתם במקום מקצועי הוא ההכנה שיקדישו שם לריצה. כי נכון שצריך ללמוד לרוץ והרבה, אבל הכנת הגוף לקראת העומס מקדימה זאת, והכוונה היא לחיזוק הגוף, יציבה, תזונה, טכניקת ריצה ועוד. לא לוותר גם על בדיקת ארגומטריה, כלומר בדיקת הלב במאמץ.
והכי: נקודת הסיום
לא פחות חשוב: הריגוש – מרתון, יגיד לכם כל מי שסיים כזה, משפר את תחושת המסוגלות ומעניק ריגוש מאד גדול. נקודת הסיום של כל מרתון מלאה באנשים שיתארו לכם את הרגע הזה כאירוע אדיר מימדים וכ

.