7 דברים שאולי לא ידעתם על הל, ורק אחד מהם קשור לקפה
1. הל מופק מפריו של הצמח הרב שנתי אלטריה קרדאמומום (Elettaria cardamomum). בתוך תרמיליו הסגורים של הפרי צומחים זירעונים זעירים, חומים וארומטיים, מעט חריפים מידי לטעימה בצורתם המקורית. תרמילי ההל ירוקים בדרך כלל, אבל ניתן למצוא אותם בטבע גם בגרסה לבנה. את התרמילים אוספים טרם הבשלתם המלאה.
2.תרמילי הל שלמים מגיעים בדרך כלל מהודו, ונחשבים לאיכותיים ביותר, בעוד שזרעים קלופים מקורם לרוב מגואטמלה.
3.אגב הודו: חוקרים שם גילו כי צריכה קבועה של הל (במקביל לטיפולים מערביים) מגדילה את סיכויי ההחלמה מסרטן המעי הגס בכ-48 אחוז.
4.בעולם הערבי ההל הוא אחד התבלינים הפופולריים ביותר, ומהווה סמל להכנסת אורחים וליוקרה. גם בארצות סקנדינביה משתמשים רבות בהל, שם הוא נפוץ אפילו יותר מקינמון.
5.שימושיו העיקריים של ההל הם למאפי שמרים שונים, וכן במטבחים הצפון אפריקאי, האסייתי וההודי בתוך תערובות תבלינים שונות. במזרח התיכון ובארצות ערב נהוג להוסיפו לתערובות של קפה, בזכות טעמו המעורר והריחני.
6.הל מכיל מגוון רחב של ויטמינים וחומרים מזינים ובהם אבץ, סידן, ברזל, נתרן, מנגן, נחושת, אשלגן, מגנזיום, ויטמין A, ויטמין B6, ויטמין C ועוד. כמו כן, הוא מכיל חלבונים וסיבים ואין בו כולסטרול. כך שמדובר בצמח מרפא ידוע ויעיל.
7.מחקרים אחרים מצאו כי הל מסייע לשמור על קצב לב וכן על לחץ דם מאוזן. עוד טוענים כי תמצית הל מסייעת למערכת הנשימה ואף לטיפול במחלות נשימה שונות (צינון, שיעול כרוני ואפילו אסטמה).