מתכננים חופשה? אל תשכחו לעשות ביטוח. והנה גם מה שצריך לדעת על זה.
עושה רושם שבכל הקשור לביטוחי נסיעות לחו"ל אנחנו, הישראלים, אחראיים יחסית: לרובנו ברור כי ביטוח הבריאות בישראל אינו בתוקף מחוץ לגבולות המדינה ואינו מכסה הוצאות רפואיות בחופשות וטיולים בחו"ל. ואם נדבר במספרים, הרי שכ-85 אחוז ויותר מהיוצאים לחו"ל מקפידים לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל.
ובכל זאת, היות ועונת הנסיעות לפנינו – אוגוסט ומיד אחריו גם חגים – אספנו כאן כמה דברים שחשוב לדעת על ביטוח נסיעות לחו"ל.
רק אצל גורם מקצועי
המפקח על הביטוח החליט כי החל מינואר 2016 ניתן יהיה לרכוש ביטוח נסיעות אך ורק באמצעות גורם מקצועי (ולא אצל סוכני נסיעות, למשל), וזאת כדי להבטיח את הפתרונות הטובים והמקצועיים ביותר לצרכן, בהתאמה אישית לסוג הנסיעה ולצרכים של כל אחד. ואכן, עליכם להגדיר לאותו גורם מהי מטרת הנסיעה ומהותה. צריכים שונים = ביטוחים שונים.
לא כולן אותו דבר
בהמשך לכך, פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל אינן זהות זו לזו – לא בהיקף הכיסוי ולא במחיר. פוליסת ביטוח נסיעות בסיסית כוללת בדרך כלל כיסוי להוצאות רפואיות – תרופות וטיפולים – בגין מחלה או פציעה בלתי צפויות שנגרמות בעת השהייה בחו"ל. ואולם את גובה הכיסוי בוחר המבוטח.
מצבים מיוחדים דורשים ביטוח מיוחד
חולים במחלות כרוניות למיניהן חייבים לוודא כי הביטוח מותאם למצבם הבריאותי. כדאי לדעת כי אם אתם נוטלים תרופות באופן קבוע, למשל, סובלים או סבלתם בעבר ממחלת לב – אינכם מכוסים במסגרת הביטוח הסטנדרטי. לכבודכם נוצרו חבילות ביטוח ייעודיות המעניקות כיסוי בהתאם הרפואי בעת הביטוח.
וכך גם לגבי היריון
נכון, הריון הוא לא מחלה, כמובן, אבל את בהריון ומתכננת חופשה בחו"ל עלייך לוודא כי ביטוח הנסיעות מכסה מצבים שונים הקשורים לכך (בהתאמה לשבוע ההיריון): לידה מוקדמת, טיפול או אשפוז של הרך הנולד ועוד. חשוב לדעת כי לרוב אם עברת את שבוע 32 תתקשי יותר למצוא לכך ביטוח.
שלא נדע, אבל..
ישנם מקרים בהם מצבו הרפואי של המבוטח, השוהה בחו"ל, מצריך את העברתו לישראל לצורך קבלת המשך טיפול רפואי – מצב שעשוי להסתכם בעלויות כספיות גבוהות מאוד. חשוב מאוד, לוודא, שפוליסת הביטוח כוללת כיסוי להטסה רפואית לישראל.
לסיכום: לא יוצאים את הארץ בלי ביטוח רפואי מתאים, ולא עושים ביטוח רפואי שלא מול גורם מוכר ומקצועי. נסיעה טובה ואל תשכחו להביא שוקולד..