גם אם אין לכם כרגע כיוון מובהק, זה לגמרי לא אומר שאתם לא יכולים להתחיל ללמוד.
יש כאלה שעוד כשהיו ילדים חלמו להיות אדריכלים, לעסוק בעיצוב אופנה או בכל מקצוע מוגדר אחר. יש כאלה, אבל רובנו, וטוב שכך, מתלבטים לא מעט מה ללמוד ובמה לעבוד.
בוודאי בעולם תעסוקתי משתנה, בו נדרשת יותר מכל יכולת ורסטילית, בתוספת ארגז כלים למגוון רחב של התמחויות. אם עד כה התרגלנו להסתכל על עולם התעסוקה לפי חלוקה ברורה למקצועות מוגדרים הרי שהעתיד, כך אומרים העוסקים בתחום, צפוי להיראות אחרת.
מסוקרנים, יצאנו לבדוק מה כדאי ללמוד כדי לצאת עם מקצוע המוביל למגוון רחב של תחומי עיסוק. מצאנו כי אחד המקצועות הללו הוא תעשייה וניהול, תחום לימודים שתפס תאוצה רבה בשנים האחרונות.

ללמוד ולהשאיר את האופציות פתוחות
לימודי הנדסאי תעשייה וניהול הוא מסלול שמצליח להעניק הכשרה מעשית במגוון התמחויות רחב כמו שיווק, ניהול הייצור, ניהול איכות ועוד. בסופו, מקבלים הבוגרים ארגז כלים עשיר המאפשר להם השתלבות מהירה בתעשייה בתפקידי שיווק תעשייתי, לוגיסטיקה, בקרת איכות, מערכות מידע וניהול מערכות ייצור. או במילים אחרות: כלים שמשאירים את האופציות פתוחות.
במהלך חיפושינו למדנו עוד כי עולם הלימודים היום, גם אם הוא מציע לכם מקצוע מוגדר, הוא צריך להציע קודם כל את שיפור היכולות הקיימות בכם. ומסיבה פשוטה: אתם לא רוצים "להיתקע" על מקצוע אחד ויחיד, אלא לדעת שבסופו של תהליך תוכלו למצוא עבודה ולהבטיח את האופק התעסוקתי שלכם במגוון רחב של מקצועות.

מקומות העבודה שמחפשים הנדסאי תעשייה וניהול
גם מצדו של שוק העבודה הנתונים מראים שכך הם פני הדברים: השינויים הרבים שעוברים על השוק הישראלי והעולמי מגבירים את הביקוש לעובדים היכולים לתפעל, לפקח ולייעל תהליכים מורכבים בתחומים התעשייתיים, כמו גם בארגונים ממוקדי שירות, בהם תהליכים אנושיים ושילובן של מערכות מידע מצריכים בקרה של אנשי מקצוע מיומנים.
בפועל, מקומות עבודה רבים מחפשים הנדסאי תעשייה וניהול, כאשר מרבית התפקידים דורשים יכולות ניהול, אחריות, עבודה בצוות ושימוש במגוון רב של אמצעי מחשוב.
לסיכום, עושה רושם שזו יכולה להיות קריירה משמעותית בהחלט, גם אם כרגע אתם לא בטוחים מה תענו כשישאלו אתכם מה תרצו להיות כשתהיו גדולים.