למה דווקא עכשיו ישראלים רבים בוחרים לקנות נכס אמריקאי? הנה התשובות
עמוס (42), הנדסאי חשמל, יודע לומר שקפיצה כלכלית הוא הדבר העיקרי אותו הוא מחפש בשנים האחרונות: "נכון, אני שכיר, אבל שכיר שמרוויח לא רע. אנחנו חיים טוב, אבל לא יכולים לקנות דירה בישראל. צברנו סכום של חצי מיליון שקל ואני רוצה למקסם אותו – כדי להתקדם".
עמוס, כמו ישראלים רבים, מחפש אפיקי השקעה חלופיים שיעניקו לו בטווח של מספר שנים קדימה את קפיצת המדרגה לה הוא מייחל.
לאחרונה, החליט עמוס לרכוש נכס בקייפ קורל בפלורידה. עם הון עצמי של 60,000$ הוא רכש בית חדש מקבלן, 102 מ"ר בנוי: "על בית כזה אני מקבל שכירות של 1350$ בחודש ופוטנציאל רווח של הון 300 אחוז בשנים הקרובות. אז כן, מבחינתי זו בהחלט הקפיצה הכלכלית שחיכיתי לה".
עמוס לא טועה. המספרים אומרים שעל 124 מ"ר בנוי בקייפ קורל השכירות עומדת על לא פחות מ-1500$ לחודש, ואילו על 148 מ"ר לא פחות מ-1600$. יכול להיות שגם לכם מחכה הזדמנות כזו. אבל מה צריך לדעת לפני שקופצים למים (הנעימים) של שוק הנדל"ן האמריקאי? בבקשה…
קודם כל – למה ארה"ב?
משבר האשראי בארה"ב (2008) הוביל לכך שבעלי דירות רבים איבדו את נכסיהם ובהמשך גם את היכולת לקבל משכנתא. זה מצד אחד. מנגד, ניצבת העובדה שכלכלת ארה"ב מתאוששת, צומחת ומתחזקת. השילוב בין השניים הוא שהופך את התקופה הנוכחית לחלון הזדמנויות שיש אומרים שלא היה: רכישת נכסים במחיר נמוך תוך צפי לעליית מחירים משמעותית. כאשר מצבם הכלכלי של האמריקאים ישתפר הם יוכלו שוב לקבל משכנתא, הם גם ירצו לקנות נכסים – וכך הביקוש יעלה ואיתו המחירים.
שוק הנדל"ן האמריקאי שונה מהישראלי
גם בתקופות טובות, מחירי הנדל"ן בארה"ב נמוכים מאלה של ישראל, הנחשבת יקרה. בישראל, בסכום של 50 אלף דולר, ניתן אולי לקנות דירה קטנה בפריפריה בעוד שבארה"ב ניתן לקנות בסכום זה בית מרווח למדי.
גם התשואה על נדל"ן אמריקאי שונה מזו הישראלית: אם כאן במקרה הטוב תשיגו תשואה של 6 אחוז, הרי שבארה"ב מדברים על 9-10 אחוז תשואה.
שוק הנדל"ן האמריקאי: שוק שקוף
בניגוד לשוק הנדל"ן הישראלי, זה האמריקאי ידוע בהיותו שקוף. ולמה הכוונה? רוכש פוטנציאלי רשאי לקבל את כל המידע אודות הנכס שהוא עומד לרכוש. בנוסף, בארה"ב כמו בארה"ב, התהליך מתבצע בצורה מסודרת מאד מבחינה משפטית.
חפשו את הליווי המקצועי
אם בישראל אנחנו מרגישים שולטים יחסית בשוק הנדל"ן, הרי שאת ארה"ב רובנו לא מכירים.
זו בדיוק הסיבה בגינה לא מומלץ לבצע השקעות בארה"ב לבד, אלא לפעול מול חברת השקעות נדל"ן ותיקה ועם סניפים רבים ברחבי העולם ובארה"ב.
המפתח: בחירת המדינה והעיר
המפתח המשמעותי ביותר בבחירת הנכס הוא המדינה והעיר בו הוא נמצא.
אחוז משכירי הדירות באזור, למשל, הוא נתון שחשוב לבדוק שכן הוא בהחלט עשוי לתת תמונת מצב מהימנה באשר לסיכויי ההשכרה של הנכס בו הנכם מעוניינים. עוד חשוב לבדוק: קירבה לערים מרכזיות, לבתי חולים או לאזורי תעסוקה גדולים – כל אלה מגדילים את הביקוש לשכירות במחירים טובים.
כשם ששוק הנדל"ן האמריקאי שונה, כך גם תהליך המיסוי
כאן כבר לא מדובר רק בהמלצה, אלא כמעט בבחינת חובה. עליכם לבדוק היטב מול איש מקצוע שמתמחה בנושא מיסוי נדל"ן בחו"ל – וחברות מקצועיות שעוסקות בכך מחזיקות כאלה, ויודעות לבדוק את הכדאיות הספציפית של הנכס.
חברת הניהול לא פחות חשובה מחברת הנדל"ן
מתוקף העובדה שהנכנס נמצא במרחק מאות אלפי ק"מ מכם, בחירת חברת הניהול שתשכיר אותו עבורכם ותטפל בכל הכרוך בכך – חשובה לא פחות מבחירת הנכס עצמו.
חברה רצינית ומקצועית תבטיח לכם אחריות לטיפול יומיומי בכל הקשור לניהול ואחזקת הנכס, כולל גביית שכר הדירה מהשוכרים, האחזקה השוטפת, הקשר בין חברת הביטוח והמשקיע, תשלום הארנונה, אכלוס הנכס במהירות וכמובן גם תשלח לכם דו"ח כספי מפורט מדי חודש.