חדר הרחצה, צירוף מילים חינני יותר מ"מקלחת", הוא מעין מקווה ביתי, נטול חוקים ובלנים. "חדר היטהרות" בו המים – אם רק ניתן להם – ישטפו לא רק את הלכלוך אלא גם מחשבות מטרידות או אנרגיות שליליות. לכן, למרות שנמצאים בחדר הרחצה זמן מועט יחסית, כדאי לתכננו ולעצבו באופן חוויתי. כזה שנעים לשהות בו. איך? הנה כמה נקודות שווה לקחת בחשבון.
חליפת צלילה או קומביניזון?: מכיוון ששטחו של חדר הרחצה הוא לרוב קטן יחסית, מומלץ לחפות רק את האזורים שמקבלים מים באופן ישיר. למה? כדי לא לחנוק את החלל בחיפוי עד התקרה (כמו נניח באטליז או בשירותים ציבוריים). את הקירות שלא חופו מומלץ לצבוע בצבע שמן מט (קל לניקוי) בגוון שייבחר או בשליכט צבעוני עם מרקם מעניין. את התקרה כדאי לצבוע בצבע לבן עם חומר נגד פטריות ועובש.
"מציצים" ואוורור: חלון גדול הוא כמעט בבחינת חובה בחדר הרחצה, גם כדי להכניס אור טבעי וגם כדי ליצור אוורור אופטימלי. אבל כדי שתחושת הפרטיות לא תיפגע, כדאי שהחלון יהיה עם זכוכית חלבית/אסיד, כזו שתאפשר לאור להיכנס ולאינטימיות להישמר. אם אין בנמצא חלון כזה, או אם החלון קטן מדי, הפתרון הוא מפוח, ונטה חזקה – ולא, לא כדאי לוותר על זה.

ישראל מתייבשת: רוב האנשים הם אחד משניים – אוהבי האמבטיות או שוחרי המקלחות. אם אתם נמנים על הסוג השני (ובינינו – חם פה בלבנט והכינרת הפכה לשלולית), חבל לבזבז מקום על אמבט. ובכל זאת, אם יש מספיק מקום, או ילדים קטנים או בעיות בריאות לא עלינו, אמבטיה זה יופי. יש פינתיות, עגולות וגם פרי סטנדינג. ג'קוזי? פחות..
אוף שוב נתפס לי הגב: איפה מניחים את השמפו, המרכך, המסיכה והסבון? בתכנון חדר רחצה נכון צריך לייצר מקום גם לפריטים הללו. במקום להניח על הרצפה או היעזר באלמנט מתכת לא חינני (שיתמלא קורוזיה עם הזמן) רצוי לתכנן נישה מגניבה או מדף בנוי – מה שנקרא גם יפה וגם אופה. אגב, אם שטח המקלחון גדול דיו כדאי לחשוב גם על תכנון ספסל רחצה בנוי (ולא, ממש לא כסא פלסטיק) שיהווה מזור לגב כואב, להריון כבד או לתכנון לגיל השלישי.
רומנטיקה: איזו אווירה? נקייה, סליזית, נקייה או חמה? מכאן אפשר לצאת לבחירת הצבעים, החומרים והתאורה. מאחר ומדובר, כאמור, בחללים קטנים מומלץ לתת את הדומינניטיות לריצוף אך לשמור על הקירות שקטים, עם חיפוי האזורים הרטובים באריחים לבנים ומבריקים כמו הכלים הסניטרים (כיור ואסלה). ריצוף המקלחון יהווה המשך לריצוף חלל חדר הרחצה (בשיפוע 2 אחוז לכיוון הניקוז). הניקוז עצמו, כדאי שיהיה בצד (עיגול או פס ניקוז) ולא במרכז המקלחון. כי מי רוצה להתקלח על ג'ורה?

ויהי אור: האם קוראים בשירותים? מתאפרות? צובעים שיער? מפנפנים? מוציאים שחורים? אם כל התשובות נכונות לכו על הרבה אור: אחד שמאיר up & down מעל המראה ועוד אחד, צמוד תקרה שמאיר את החלל. תאורה צהובה, נעימה וחמימה המדמה אור יום (ולא אור לבן חו"ח). רק לא לשכוח לתכנן גם שקע מוגן מים לצד ארון הכיור (מרוחק ממקור המים) לצורך שימוש במכשירים חשמליים. פינוקים נוספים שאפשר לקחת בחשבון: מחמם מגבות, מראה מפשירה אדים, רמקול למוסיקה, נישה לנרות ומראה מגדילה.
מונו מונו: אסלה תלויה או מונובלוק? ישנו מגוון נרחב של אסלות תלויות ומונובלוק (על הרצפה). האסלות התלויות מומלצות יותר משום שהן יותר פרקטיות. ישנן אסלות תלויות רגילות וישנן קצרות (למעברים צרים יותר). קל לנקות מתחתיהן והגמר יותר מוקפד. לכל אסלה תלויה ישנו מיכל הדחה סמוי המחופה בקיר גבס או בלוקים צריך להגדיר זאת מראש משום שהתמחור שונה. אפשר למנף את קיר מיכל ההדחה הסמוי לאלמנט פרקטי/דקורטיבי או "לבלוע" אותו עם הקיר ולייצר נישה מעל מהעומק שנוצר בקיר. אם האסלה מתחת לחלון עם קו תחתון נמוך יחסית (מטר), יש לרכוש מיכל הדחה עליון לקיר נמוך כך שהלחצן יהיה ע"ג החלק העליון של הקיר הנמוך ולא בחזית כי אז מושב האסלה יעלה על לחצן המים. מה שעלול לייצר טינה ועצבים לחינם.
בהצלחה, ואל תשכחו: לא לצאת עם ראש רטוב מהבית..
