כמו מקצועות רבים היום בעידן הגלובליזציה, גם תחום הרכש בארגונים עובר מהפכה. אם בעבר היה נדמה שאיש רכש מוצלח צריך לדעת איך "לכופף" את הספק מולו הוא מתנהל, הרי שהיום ברור שאנשי רכש צריכים להיות מקצוענים בתחומים רבים.
אנשי רכש טובים – ויגידו לכם את זה כל מנהל/ת – יכולים לתרום תרומה נכבדה ומשמעותית להתנהלות הארגון בכלל ולרווחיותו בפרט.
אבל מה צריך כדי להיות איש/אשת רכש מוצלח/ת? אספנו מוותיקי המקצוע, מנהלי הארגונים, היבואנים והתעשיינים את כל מה שכדאי שיהיה בדרך לקריירת רכש מובילה – והנה הממצאים.

ידע מקצועי בתחומים רבים
רכש הוא מקצוע לכל דבר ואנשי רכש צריכים לדעת הרבה. הרבה מאד.
מעבר להבנת עקרונות הרכש, צריך גם לדעת לבחור את הספק הנכון ולנהל מו"מ אפקטיבי. כמו כן, היות ויש קשר הדוק בין מלאי לרכש, צריך לשלוט בכל שרשרת ההספקה הארגונית.
בנוסף, במיוחד היום כשכל כך הרבה פעמים זול יותר לקנות מאשר לייצר, איש רכש צריך להבין ברכש גלובלי, בכלכלת רכש ובמימון וסחר בינ"ל.
ולבסוף, מהיבט משפטי, אנשי רכש צריכים גם להבין בדיני חוזים ומכרזים.
היכרות מצוינת עם כל הארגון
רכש הוא מעין מחלקת "כוכב", שצריכה להבין במוצרים אותם היא רוכשת מצד אחד, אבל גם להשיגם במחירים טובים מצד שני. אם הושגו מוצרים במחיר טוב אך שאינם עונים על דרישות המשתמשים – תפקיד הרכש לא בוצע כהלכה. והפוך: אם המוצרים יקרים מדי, גם אז לא הושגה המטרה.
אנשי הרכש צריכים להכיר לעומק את הצרכים של כל יחידות הארגון, תוך שהם יודעים גם איך לחסוך לו כסף. אפילו הפעילות החברתית של החברה עוברת דרך מחלקת רכש – גם אם מי שתופר אותה היא מחלקת משאבי אנוש.

יכולות ניהוליות
ברוב הארגונים מחלקת רכש היא מחלקה עצמאית, אליה זורמות הדרישות מיתר הגורמים בחברה. לפיכך, מנהל הרכש אמור להחזיק מחלקה שתספק פתרונות מקצועיים הולמים,
בנוחות, יעילות וללא סירבולים מיותרים. הרי אין ערך בהשגת המחיר הטוב ביותר אם הסחורה לא מגיעה בזמן.
הרכש צריך גם לדעת להפריד בין עיקר לטפל. אולי תחסוך לארגון כסף ברכישת המחשבים, אבל זה לא משמעותי כמו לרכוש לחברה בצורה חכמה את הרכישות הגדולות והשוטפות.
מתודולוגיה
את כל היכולות הנדרשות לניהול רכש מקצועי, כזה שנותן ערך אמיתי ומדיד לארגון ניתן ללמוד. חשוב להבין שבניגוד למה שנהוג היה לחשוב פעם, לתמחור, ניהול משא ומתן והסכמים יש מתודולוגיה ברורה וכדי להיות אנשי רכש טובים צריך לרכוש אותה.
בשורה התחתונה: רכש מוצלח הוא שילוב של יכולת לניהול מו"מ, ידע בסחר, לוגיסטיקה וחשיבה עסקית ובעולם גלובלי כשלנו אלה מיומנויות שרק ילכו ויתפסו מקום משמעותי יותר.