7 דברים שחייבים להיות מוצלחים בחופשת סקי – אחרת חבל על הכסף..
נכון, זה עניין של אופי, של טעם ושל רמת הגלישה שלכם. אבל יש דברים שחייבים להיות מושלמים כדי שהחופשה תצא בול. לא כולם מודעים לעניין הזה, אז תודה גדולה מראש לצוות Offpiste שבזכותם שמנו יד על הרשימה הזו. לגזור ולשמור!
1. זה מתחיל באתר הנכון
כולם מחפשים זול יותר וזה בסדר. אבל דווקא בחופשת סקי, במיוחד אם היא האחת והיחידה לה חיכיתם כל השנה, אל תתפשרו ולכו על אתר מקצועי, גדול וידוע. הסיבה העיקרית לכך היא שאם יש ביניכם מתחילים ומתקדמים כאחד – צריך שלראשונים יהיה נוח להתחיל אבל שהאחרונים לא ישתעממו. מסלולים ירוקים, כחולים, אדומים, שחורים – זה MUST, וגם הרבה מכל סוג. ועוד משהו בעניין האתר: נסו להימנע מאתרים שנמצאים במרחק שעות רבות של נסיעה משדה התעופה. אם אחרי 5 שעות טיסה צריך לנהוג עוד 5, זה מתיש ומעצבן כאחד.
2. סקי אין סקי אאוט
בסקי, זאת יודע כל גולש מכור, לא מבזבזים זמן. בחרו אתר שמאפשר לכם מלון או מועדון עם יציאה מהירה היישר למסלולים ובחזרה. למה? כי מי רוצה להתחיל כל בוקר עם אינסוף תורים לרכבלים וכך גם לסיים? בנוסף, רק ככה אפשר לראות באמת מה מזג האוויר הצפוי לאותו רגע. צרפת, אגב, מתמחה באתרים כאלו.
3. אוכל טוב
אם אתם בעניין של מסעדות – צאו ותיהנו (רק אל תשכחו לברר על המגוון והמחירים). אבל אם לקחתם בית והאוכל עליכם, צרפו חבר שיודע לבשל. סקי הוא פעילות גופנית מאומצת שדורשת אוכל מתאים: הרבה פחמימות וחלבונים.
4. אפרה סקי
יום גלישה, אתם יודעים, נגמר סביב 16:00 אחה"צ. את השעות שאחר כך יש שאוהבים להעביר במסיבות ואוכל (בעיקר הצעירים) ויש את אלה שנחים קצת ובערב נפגשים לקלפים ובירה (צעירים פחות). לא משנה לאיזה סוג אתם שייכים, שווה לוודא שיש מה לעשות בסביבה – ספא, סאונות, כפר נחמד וכו'. ולא פחות חשוב – שהנגישות לכל אלה תהיה נוחה וקלה. למשפחות עם ילדים כדאי במיוחד לשים לב שיש עוד קצת אטרקציות מסביב.
5. פעם ראשונה? אל תקנו ה-כ-ל. תתחילו מהשכרה
ציוד סקי בסיסי כולל פריטים רבים: בגדים תרמיים, משקף, קסדה, כפפות, בגדי גלישה (מכנסיים, מעיל / אוברול) וכמובן נעלי סקי, סנובורדים ומגלשיים. אם עומדים בפני חופשת הסקי הראשונה שלכם, הפריטים אותם אתם חייבים לקנות – וחיוניים בתנאי קור – הם כפפות, משקף ובגדים תרמיים. את כל היתר עדיף בחופשה הראשונה לשכור. מה גם שהיום תוכלו למצוא מבצעים משתלמים במיוחד ואפילו כאלה שמציעים לכם לרכוש את הציוד ההכרחי (שממילא תרכשו) ולקבל בחינם את בגדי ההשכרה.
6. המהפכה הלבנה #1
אתם מוזמנים ללמוד בעל פה את העצות הבאות, שלא תגידו שלא אמרנו:
- ציוד סקי וסנובורד, אם קונים פעם אחת טוב לא מחליפים כל שנה (אלא אם רוצים להתחדש).
- אם אתם גולשים מקצוענים – חשוב לקנות ציוד משובח יותר, כי אתם הולכים להתרסק מהר וחזק יותר.
- אם אתם גולשים מתחילים – גם אז אין להתפשר כי תירטבו. תקנו טוב ותהיו מרוצים.
- הקפידו לרכוש ביגוד מבדים איכותיים ובטכנולוגיות מתקדמות, כלומר בדקו את התוויות: במעילים, מכנסיים, כפפות וכו' לסנובורד ולסקי, כל העניין הוא אטימות גבוהה למים מצד אחד, ויכולות נידוף ונשימה גבוהות מצד שני.
אטימות היא עמידות טובה יותר של הבד בפני מים, גשם חזק, נפילות בשלג עמוק וכל אלמנט אחר אשר מונע מהמים להיספג פנימה. לביגוד סקי רצוי להתחיל מרמת אטימות 5,000 אלף מ"מ ועד 20,000 אלף מ"מ (k mm 5-20), ולביגוד סנובורד להתחיל לא פחות מ-10,000 אלף מ"מ (10 K mm).
7. המהפכה הלבנה #2
קנייה של ציוד סקי צריכה להיות מול מקצוענים. איך תדעו? אם הגעתם לרשת בה שואלים אתכם שאלות באשר לסגנון הגלישה כמו גם לניסיון שלכם בתחום – כבר התחלתם טוב. אחר כך חשוב לבדוק שיש מגוון גדול של מותגים ומוצרים במגוון גדול לא פחות של מחירים. מומלץ אפילו להשוות את מחירי המוצרים המוצעים לכם בחנויות למחיריהם בחו"ל. כך תוכלו להיות בטוחים כי מה שמציין איכות הם ידע וניסיון בתחום, ולא מותגים במחיר גבוה או ציוד שאינו מותאם אישית.