העצות הבאות יכולות לחסוך לכם מאות שקלים בחשבון המים
1. השקיה ממוחשבת
זה עשוי להפליא אתכם, אבל עם השקיה ממוחשבת גם תקבלו גינה פורחת ומלבלבת וגם תחסכו במים.
אין מה לחשוש מהשקיה ממוחשבת, שכן מדובר במערכות ידידותיות מאד להתקנה, לתפעול ולתחזוקה וכן, יש כאלה במגוון רחב של מחירים. הן חוסכות מים (הכרחי כאן בארץ), ובעיקר שומרות על כמות המים המדויקת שהצמחים שלכם צריכים.
המקומות המקצועיים שמוכרים מערכות כאלה יודעים להנחות אתכם במדויק בהתאם לאזור המגורים שלכם, כיוון השמש וכדומה. חשוב להבין כי השקיה ממוחשבת מאפשרת לצמחים לקבל מים בצורה סדירה ובכמויות נכונות, מה שקשה יותר להשיג בהשקיה ידנית. אם נשקה יותר מדי עלול להיגרם ריקבון, כאמור, ואם פחות מדי הצמחים עלולים להתייבש.
2. מים עם שחר
השקיה בקיץ עדיף לבצע בשעות הבוקר המוקדמות מאד כדי שהמים לא יתאדו אלא יחלחלו. כוונו את מחשב ההשקיה ל-04:00 לפנות בוקר, או.. קומו מוקדם.

3. בקר השקיה
לא כל עץ, שיח או פרח זקוקים לאותה כמות של מים. בקיץ במיוחד מומלץ לצרף בקר השקיה ולעבור להשקיה הנמדדת לפי כמות המים וקביעה של מנות מים מרביות לכל צמח. את הכמויות יש לתת בהתאם לפרמטרים מקצועיים ומומלצים, אותם ניתן לקבל בכל אחד מסניפי הגרעין הפרושים ברחבי הארץ, למשל, כמו גם בטבלאות שמשרד החקלאות מפיץ בנושא.
4. ירוק הוא ירוק
אנחנו ארץ חמה ויבשה מבחינת משקעים, זה הרי לא סוד. אבל יש דווקא צמחים שאוהבים לגדול כך ונשארים ירוקים גם עם מעט מאד מים. העדיפו אותם מאשר את צרכני המים הגדולים: צמחי תבלין עדיפים על שרכים, רימון עדיף על עצי הדר, ועוד לא אמרנו כלום על משפחת הקקטוסים הענפה.
בכל מקרה, גזמו בזמן צמחים ואל תניחו להם להתפרע. ככל שיש יותר ענפים, הצמח זקוק ליותר מים.
5. לא להמטיר מים
לא ממטרות וגם לא צינור. לא שמעתם על טפטפות? אחת המצאות הישראליות המשובחות בכל הזמנים? שלא לדבר על זה שלפי חוק השקיה בהמטרה מותרת רק בין החודשים מאי לאוקטובר.

6. דשא
דשא הוא זללן מים רציני. לאור זאת, שווה לשקול מעבר לצמחים ופרחים ואפילו לדשא סינטטי. רגע, לא להיבהל: היום, בניגוד לעבר יש להודות, איכותם ומראם של הדשאים הסינטטיים מרשימים כל כך שזה משהו שחייבים לבחון. מי שכבר עשה זאת טוען בתוקף שזה לא רק יפה יותר (ברוב המקרים, להוציא הארמון של אליזבת), זה גם פרקטי ונוח פי כמה.
7. פטריה טובה
ירוקה, חוסכת מים, מעודדת צמיחה ומהווה תחליף דישון: המיקוריזה
פטריית המיקוריזה היא פטרייה סימביוטית המתחברת אל השורש וניזונה מתוצרי הפוטוסינתזה של הצמח.
במקביל, המיקוריזה מגדילה את בית השורשים של הצמח ומסייעת לו לקלוט מים ודשנים מהקרקע. התוצאה היא חיזוק משמעותי של הצמח והתמודדות טובה הרבה יותר עם חום, יובש ומזיקים.
תכשיר המיקו אפ מבוסס על המיקוריזה וע"י שימוש בו שני הצדדים מרוויחים: הצמח מתחזק ואנחנו חוסכים מים.
מיקו אפ הוא תכשיר מעודד צמיחה המסייע בקליטה יעילה של מים וחומרי הזנה הקיימים בקרקע והמשפר את תפקוד הצמח בהתמודדות מול עקות.