עם שוק שמגלגל למעלה מ-10 מיליארד ₪ בשנה, לא פלא שהפקת אירועים הוא אחד המקצועות המבוקשים
"קודם כל זה אחד הג'ובים הכי צבעוניים, יצירתיים ואפילו אמנותיים – את בונה חוויות. באיזה עוד מקצוע בונים חוויות? חוץ מזה, אחד הכייפים הגדולים במקצוע הזה הוא להגשים חלומות לאנשים, גם אם זו פנטזיה משוגעת. הרגע הכי מרגש הוא כמובן לראות את האירוע עומד, אחרי חודשים של עבודה לפעמים, וזה לא עובר. זה מרגש כל אירוע מחדש. אירוע – לא משנה איזה – מפגיש אותך עם אנשים, עם לקוחות, ברגעים הגדולים של חייהם. וזה חזק".
זו יסמין (36), מפיקת אירועים כבר 8 שנים (מתוכן 3 כבעלת חברה עצמאית), שבאמת קמה בסבבה כל בוקר לעבודה.
"האמת היא שאין דבר שיותר מתאים לי מאשר זה, ומי שמכיר אותי לא מופתע שזה מה שאני עושה בחיים. תמיד הייתי מפיקה. אני מאד מסודרת, יודעת לארגן ולהרים פרויקטים וככל שיש יותר קצוות לסגור זה יותר טוב לי. צריך גם כישרון, כמובן, ויכולת להיות מאד סבלנית ואדיבה לאנשים, ותוך כדי לדעת לשים את הגבול באסרטיביות. אבל היום גם זה לא ממש מספיק. הפקת אירועים – ולא משנה כמעט באיזה ענף, אם זו בת מצווש או כנס לקוחות של חברה – זה תחום מורכב ממאות פרטי פרטים, ובכלל זה גם בטיחות, עניינים משפטיים, הנדסה ועוד ועוד".

ברוכים הבאים לשוק האירועים בישראל, שמגלגל בין 10-15 מיליארד ₪ בשנה ונחשב לאחד התחומים העולים בשוק התעסוקה. וכשאנחנו אומרים אירועים אנחנו מתכוונים לאירועים פרטיים, המוניים, אירועי קד"מ, רווחה, אירועי שיווק, אירועים עירוניים, אירועי אמנות, מופעים ועוד ועוד.
עכשיו ברור כי לכל אירוע – החל בבת מצווה וכלה באירוויזיון, דרוש מפיק. כך שלמקרה שמישהו תהה מדובר בתחום שרק הולך ומתמקצע ומי שחושב שמספיק כושר תקתקנות גבוה וחיבה למסיבות – שיחשוב שוב.
מפיקי אירועים הם מקצוענים לכל דבר ועניין, שכן ניהול והפקת אירוע הוא מקצוע שדורש ידע בתחומים רבים, החל בניהול תקציב, דרך יכולת התמודדות עם בירוקרטיה וכלה בעבודה עם אנשים בתנאי לחץ. בדרך, כדי להיות מפיקים טובים, צריך גם לדעת ליצור קונספט, לפצח בריפים, להבין בביטוח, בחוזים מול ספקים, באבטחה, בטיחות והרשימה עוד ארוכה.
יסמין: "גם אחרי שכבר הפקתי לא מעט אירועים ואולי דווקא בגלל זה, החלטתי ללמוד את זה בצורה מסודרת ואני כל כך ממליצה על לימודים לכל מי שחושב לעסוק בתחום הזה. הלימודים עשו לי סדר. הפקת אירוע היא כמו פאזל של אלפי חלקים, כמו בניין, ואפשר ללמוד איך לבנות אותו בשיטתיות נכונה כי כל שלב וכל חלק משפיעים על התוצאה הסופית".
ביררנו גם איפה ללמוד, כמובן, כי כאלה אנחנו, אין בעד מה.

למה ביררנו? כי באופן טבעי, ככל שהאירועים מתמקצעים והדרישות עולות, כך מתרבים המקומות בהם אפשר ללמוד את זה. ובכל זאת, אחד המקומות שחזרו בהמלצות עליו הוא המכללה העסקית של לשכת המסחר. וכמו שאומרים: אלפי בוגרים לא טועים.
מסתבר שבשיתוף עם חברת הפקות מובילה נתפר שם קורס המכשיר מפיקים ומפיקות לכל סוגי האירועים – פרטיים ומסחריים ציבוריים וממלכתיים, קטנים והמוניים – שגם מפגיש את הסטודנטים עם מגוון הספקים והיוצרים בענף.
יסמין: "הלמידה חווייתית, התרגול מעשי ומה שאהבתי במיוחד זה באמת העיסוק בכל תחומי האירועים, החל בקד"מ וכלה באירוע של עירייה זו או אחרת. זה בדיוק מה שחיפשתי: שיעשו לי סדר, ילמדו אותי שיטה ויפגישו אותי עם מי שצריך".
יתרון נוסף ללומדים במכללה העסקית הוא פועל יוצא של היותם ארגון העסקים והמעסיקים הגדול במדינה וגוף המאגד תחתיו אלפי חברות מובילות במשק. היות שכך, פניות בנוגע למשרות פתוחות מופנות ישירות למכללה בשוטף ומפורסמות לתלמידים, גם בתחום הבוער הזה של הפקת אירועים.